Dag 30; Ett sista ögonblick

Oj... ett ögonblick till, jag som tycker att sådanthär är så jobbigt. Men vi tar ett kul ögonblick då ! ;)

Tänk det där ögonblicket när man går runt ett hörn, öppnar en dörr, eller vad som helst och plötsligt stannar bara hjärtat till för en sekund. Efteråt brister man ut i skratt eller skrik, för att en vän har ställt till med någonting, antingen blir man kittlad eller så är det en överraskningsfest eller så är det något annat läskigt. I alla fall, just den känslan, är så jävla häftig, just det där ögonblicket! Det får i alla fall alltid mig på gott humör, även om jag träter på sköj en stund efteråt. Det är i alla fall en vän som har ställt till det, och det är alltid kul med små spratt! ;)

I have the time of my life !

Visst är det väl praktiskt att vara ungdom egentligen... man har inte så mycket ansvar, det mesta löser sig liksom utan att man gör så mycket. Det här är tiden då man kan bete sig riktigt knäppt egentligen, parta loss liksom! Ändå känns det som om någonting fattas, som om jag bara står i någon form av passage, mellan två dörrar... det är liksom inget ställe att sätta sig ner och må gott på en stund, utan jag är bara på väg. Frågan är vart jag är på väg? Jag vet inte riktigt än, jag önskar att jag hade något svar att ge både er och mig själv. 

Jag längtar hela tiden bort, jag vill göra olika saker och klara av olika moment, jag skyndar iväg till nästa punkt och sitter aldrig riktigt ner och bara... är. Jag jäktar vidare, frågan är om jag kommer att bete mig så hela livet? Jag försöker verkligen att leva i nuet men ju mer jag försöker desto svårare inser jag att det faktiskt är. Jag vill planera... för 20årsåldern, 25årsåldern, 30... etc, etc... kommer jag ens att bli så gammal? Kommer jag att bli så mogen? Yeah, let's face it... en 18åring är inte mogen, inte alls. Det finns så mycket kvar att lära sig då, så många misstag kvar att göra.

Men erkänn att det vore gött? Att åka iväg till en grekisk ö och sitta där hela dagen på stranden med en glass i handen, när det skymmer gå iväg till någon nattklubb och parta hela natten, etc, etc...  eller att verkligen kunna genomföra den där skidresan man drömmer om, eller att bara kunna bjuda laget runt flera gånger på krogen! Att faktiskt ha råd att spendera några nätter på ett svindyrt hotell för att man vill, ah ni inser att pengar är ett problem för mig. Det är alltid ett bekymmer, det finns alltid för lite av det. Jag vill göra så mycket, kanske är det därför jag känner mig instängd, vet inte riktigt. Mamma och pappa har givetvis pengar, men de hjälper mig redan så mycket med allt ju! 

I alla fall, jag är väl den enda som kan göra någonting åt det så jag får fundera ut något smart. Börja jobba kanske, frågan är bara var? Spara pengar, jotack jag försöker men det är inte så lätt. Nu i några månader ska jag handla så lite onödigt som möjligt, men det är för att jag behöver körkortspengar. 

Nej, leva i nuet var det. Jag ska göra ett nytt försök, imorgon. Det är något jag inte är bra på, så jag får väl träna. Träna ger färdighet, right?

Blä vilken jobbig text det måste vara att läsa, men jag bara skriver och läser inte... vet ju vad som står lix! ;)

 

Förresten, älskade vänner! Utan er hade det verkligen inte gått, ni är något alldeles speciellt! Tack för att ni finns och rätar ut skiten åt mig då och då! :)


Dag 29 ; Mina ambitioner

Mina ambitioner är många, att jobba med barn/ungdomar när jag blir vuxen till exempel, att skapa mig ett eget riktigt bra liv och på så vis stå på egna fötter, att behålla mitt sociala liv upp i vuxen ålder även om det blir tuffare då man inte har så mycket tid, att uppleva mycket märkligt och roligt, helt enkelt att leva. För det är väl vad det går ut på va, att leva livet under tiden man ser till att överleva? 

Det finns så mycket jag tänker och vill och planerar inför, en del kommer dessutom förhoppningsvis att bli som jag vill! :)


Lördagen slutade såhär ;

Jag har i eftermiddag/kväll tagit rätt på lite tvätt, pratat med Henke en stund och spenderat lite tid med Linda! :)  vi var ute och gick, satt hemma en sväng, var ute och gick lite till, etc... :)   var helt galet trött när jag kom hem, är fortfarande helt galet trött så det blir sängen alldeles, alldeles snart.

Nattinatt! :)


Dag 28; det här saknar jag

Oj... saknar sådär så det gör ont i hjärtat, eller saknar på det viset att jag inte skulle må dåligt av att få det/lite mer? 

Tid. Tidsbrist är det nästan alltid, jag önskar att jag hade typ 34 timmar om dygnet istället för de vanliga 24. Det finns så mycket man vill göra/måste göra, så det går liksom åt. :)

Pengar är det också brist på vill jag lova, det saknar jag. Men är man fattig student så är man! ;)

Sen saknar... mina vänner saknar jag alltid när det var längesedan jag träffade dem, osv. Sen saknar jag Tyson, mormor och morfars hund som dog för ett tag sedan. =/

That's pretty much it, =) kommer kanske på något mer, men då skriver jag upp det senare! ;D


Fredag och Lördag :)

Kvällen igår var kanon! Började med att träffa Amandisen och Fridisen typ en timme, myspys. Efter det stack jag hemåt och gjorde mig iordning, hade ju sagt till Sandra att jag skulle med henne och annat folk till biljarden för att fira Marcus som fyllde 20. Så sagt och gjort, efter ett tag träffade jag Sandra och vi gick dit. Dock var det inga andra där, så vi stack hem till Sandra en stund och pratade skit, vilket också var kanonmysigt! Till sist gick vi ut i alla fall, och möttes av superhärliga människor, klasskamrater och andra. Det var verkligen fruktansvärt roligt! Vi pratade och skrattade och drack väl litegrann, ujuj. Dessutom mår jag bra idag och det är ännu bättre! :D 
Tack allihopa, görs snart om? :) Och grattis igen till Marcus, hoppas att du var nöjd med kvällen! :)

Idag vaknade jag kring tjugo i tolv, helt okej tid att vakna vid tycker jag. Drack lite kaffe och käkade ett par mackor, tittade på ett avsnitt av Parlamentet, tog hand om lite tvätt sen ringde Clas och tyckte att vi skulle gå ut och gå! :) vi sa ju det igår att vi skulle det... :)  så vi gick ut en sväng nu och pratade en himla massa skit, var längesen nu så det var riktigt roligt! :D

Ikväll vet jag inte vad som händer faktiskt, det lär märkas. En lugn kväll blir det i alla fall, det är ett som är säkert. xD



Dag 27 ; min favoritplats

Det måste nog vara sängen... xD Man vill helst ligga kvar på morgonen, inget är så gött som att lägga sig i sängen efter en tuff dag, etc, etc... :)

Utöver det så finns det en camping i Frillesås, den tycker jag väldigt mycket om. Att sitta på ett berg där och se ut över vattnet, det finns inte mycket som slår det. :)

finns dock många bra platser, men det här är två av dem jag gillar lite extra mycket... ;)

Mitt i natten...

Så sitter jag här, fem i ett, igen. Mitt i natten, dagen före praktik, det är inte okej! Börjar ifs inte förrän tio imorgon, men ändå. Behöver ändå få min dygnsvila... xD såå... ska gå och sova.. snart... fast det värsta är, att det i regel alltid är roligast på internet när det inte bör vara det.. så klart! så nu ska jag sluta ordbajsa igen och försöka göra något åt saken ;)

Så var det snart dags för kvällen.

Börjar strax före tio imorgon, det gillas skarpt! :)

För övrigt idag så har jag klippt och färgat håret, blev inte så mycket klippt som jag trodde, blev lite mörkare än jag trodde, men det blev ändå bra ! :D
Praktik har jag också varit på idag, roligt som vanligt. Härliga ungar etc! :D

Imorgon är det freedag, slutar halv sex... nice! ;)

och så vidare... :)

nu driter jag i detta, nattinatt :)

Dag 26 ; mina rädslor

Oj vad djupt det blev nu då... well, well, lika bra att börja skriva.


Att förlora någon jag älskar är jag skiträdd för. Jag skulle kunna ge vad som helst för att det inte skulle hända, för att liksom vara säker på det. Det är nog det allra värsta som skulle kunna hända mig, jag vill och kan verkligen inte tänka mig det.

Ärligt, det som skrämmer mig näst mest då, i hela världen är att bli ensam. Lämnad helt ensam, utan någon form av socialt nätverk eller liknande. Då skulle jag lika gärna kunna lägga mig ner och dö, så ni som utgör mitt sociala nätverk, ni vet hur mycket ni betyder för mig!

Jag har många och stora drömmar och visioner, jag är faktiskt även lite rädd för att de inte ska gå i uppfyllelse... det är inte så att jag räknar med att det "bara blir" så, utan jag vet att jag måste jobba för det. Men tänk ändå...? Vad som helst skulle faktiskt kunna gå snett, det behövs inte så mycket. Det här är tankar som, tro det eller ej, dagligen snurrar i huvudet på mig. Lite dumt egentligen, det medför att jag inte hinner leva i nuet. Vilket jag troligen längtar tillbaka till om en sisådär några år. Så är det i alla fall.

Att allt för tidigt infinna mig i ett Svenssonliv är jag också skrajsen för. Klart att jag vill ha ett helt vanligt Svenssonliv med en man, barn, villa, en bil och semestrar för att komma ifrån arbetet och kylan här i Sverige, men bara inte än! Jag måste få upptäcka lite mer vad som finns utanför mitt skyddade liv i Sverige för att sedan kunna stadga mig. Annars kommer jag förmodligen aldrig att få ro. Som sagt, jag vill ha det där Svenssonlivet, men är livrädd för att få det på tok för tidigt.

Detta är nästan pinsamt... men jag skriver upp det i alla fall...
Att få ett IG i en kurs/ett ämne vore fruktansvärt... Det är jag också rädd för. Det är nästan så att jag inte vill godta ett G, men ett IG vore gränsen. För er som inte vet det så har jag inga som helst problem i skolan, jag har en väldig tur med just det att jag är relativt lättlärd. Jag skulle verkligen inte se ner på någon som får IG:n eller vad annat det nu kan vara. Så har jag fått med en brasklapp... :)      Nejmen jag har aldrig fått de där två bokstäverna överhuvudtaget på ett papper (vad jag minns, och det borde jag väl komma ihåg?) och så ska det vara i fortsättningen också.


Sen finns det en himla massa mer.. men det här är nog det som mest säger något om vad som egentligen är mina rädslor. Kanske inte var tanken att skriva om så djupa saker, utan mer om spindlar och hissar? (Ja hissar är jag också rädd för.. xD ) men i alla fall, nu tolkade jag rubriken såhär, så det här är vad ni får! ;)

Ready to go ?

Frågan är om jag är frisk imorgon? Jag hoppas verkligen det. Får pallra mig upp vid sju för att ta reda på det, känns inte omöjligt i alla fall. Nu när jag äntligen har fått en praktikplats för några veckor vill jag gärna vara där också! Ska använda kvällen till att planera lite, ta rätt på lite matte som ligger och skräpar och sådär. Kanske eventuellt fundera på praktikuppgifterna jag har fått. Någonting måste jag ju ändå göra, kan inte vara hemma och göra ingenting bara för att man inte är helt friskus? ;) 

Så.. vid tio tror jag det är sängdags, har i alla fall en stund kvar innan dess! :)

Dag 25; En första

En första vadå?! Hur svårt som helst att komma på ju! :/ Men jag tror att jag skriver om min första bostad, alltså det stället där jag bodde de ca fem första åren av mitt liv. :)

Stället hette flymossen, det ligger avskilt från stan så det var väl nästan på landet. Vi bodde i ett rött hus, bredvid vårat hus låg ett vitt ett, där mina barndomsvänner Dennis och Anton bodde. Fortsatte man på den lilla vägen fick man knalla/åka uppför en backe (grusväg, så mysig backe.. ;)) och där uppe låg ännu några hus i vilket Alexander bodde, en barndomsvän till.

Jag minns att våran trädgård var stor och härlig, jag hade en gunga i ett träd, mamma hade rabatter som jag tyckte om att plocka prästkragar ur fast jag kanske egentligen inte fick det. Ett hönshus fanns också, vari våra höns bodde som vi hade i perioder.
Inuti huset var hallen liten, vardagsrummet var rätt litet men köket var stort. Minns att det hände att jag satt vid köksbordet och läste när mamma pysslade med disk eller något liknande där. Om man gick uppför trappen fann man tre små rum, ett som var mitt och Linus sovrum, ett som var ett lekrum och ett som mamma och pappa sov i, vilket de hade gjort om från vind till sovrum. Som ni förstår så var huset rätt så litet.

Jag minns att jag tyckte om det där stället, men det var inte allt för dumt att flytta in till stan heller. Fick byta skola och lite så men det hade jag egentligen ingenting emot. Blev närmre till allt, dessutom dröjde det inte länge förrän vi bodde i hus igen och här bor vi fortfarande kvar! :) Det tråkiga var att när vi flyttade träffade jag inte mina barndomsvänner något mer, men tydligen dröjde det inte förrän de också rörde på sig, några i alla fall. Så är det! :)

Dag 24 ; det här får mig att gråta

Känslor. Kort och koncist, känslor. Jag kan gråta av ilska, irritation, glädje och så klart sorg. Bara känslan är tillräckligt stark så är det inga problem. ;)

Dag 23; det här får mig att må bättre

Honungste, halstabletter, fil, alvedon och nässpray för tillfället med tanke på en förkylning som spökar. ;)

Men i annat fall, om man pratar mer mentalt och psykiskt så är det vänner och familj, sedan att träffa nytt folk och så vidare! :) Människor helt enkelt. Sedan när jag lyckas med någonting, då blir jag också ruskigt glad. Typ? :)

Dag 22; Det här upprör mig


Jo, när människor verkligen inte ens försöker att behandla varandra med respekt blir jag riktigt irriterad, när någon ber om något och andra bara skiter i det. Eller när någon som kanske är lite speciell blir grundlurad, och folk driver med henne/honom. Man behöver inte älska alla, men man behöver inte vara så taskig heller.
När någon gör något jag inte tycker om mot någon som står mig nära blir jag extra arg, man gör bara inte så.

Jag blir också väldigt upprörd om någon inte är ärlig mot mig, utan rentav låtsas tycka om mig eller mina idéer och sedan går bakom ryggen på mig. Det är bara slöseri med tid, med min tid!

Sen finns det en himla massa mer... dock har jag blivit bättre på att "välja" att inte bli arg. Jag är inte bra på det, men bättre än förut. För i regel är man väl arg i onödan, egentligen. :)

RSS 2.0