Tider, då, nu och sedan.

Det finns sådant jag ångrar, sådant jag funderar över, sådant jag inte förstår, men som jag ändå har gjort. Oavsett vad, så har det i sin tur bidragit till att jag är den jag är idag och ibland gillar jag det, ibland inte.

Jag är ändå jag, det gäller att lära sig leva med det. Det kan hjälpa att tänka, att vi faktiskt bara är människor. Alla har sina fel och brister, alla gör fel någon gång då och då. Det är då det är så fiffigt att vi kan hjälpa varandra. Vissa vill man bara inte hjälpa, det är väl så det är även om det inte är moraliskt korrekt att säga, ens tänka det. Men allting är inte moraliskt korrekt och även det kan jag tycka är okej.

De gångerna det blir riktigt fel är när man är dumsnäll mot någon som faktiskt inte förtjänar det, som kan vara riktigt spydig och otrevlig. Jag tycker om att hjälpa till när det behövs, för mig är det självklart att behandla alla (nästan) med respekt. Då alla inte håller med om det så är det klart att det finns motgångar, det gäller bara att lära sig se vem man bör hjälpa och vem det inte lönar sig med för att man ändå inte får något tillbaka av.

I alla fall, så är man bara människa. Det finns många självhjälpsböcker och hej o hå, som beskriver hur man bör vara för att vara harmonisk och blablabla, superbra för den som tror på det. Jag tror inte att man lär sig ordentligt på något annat sätt än livets hårda skola. Erfarenheter och upplevelser skapar starkast minnen, sen kan man få vägledning ibland.

Vi är bara människor, försök att tänka så. Livet blir lite roligare då, du ska ändå stå ut ett tag till! ;)

c/o Segemyhr

Fredrik Segemyhr är nog den sjukaste, härligaste karaktären jag känner till. Inte för att jag skulle vilja vara han, på några som helst villkor faktiskt, men ändå. Hans självförtroende är bra, dock inte på en sådan nivå att alla skulle ha ett sådant självförtroende utan han är självgod! Det leder till att han inte förstår hur knäpp och socialt inkompetent han är, men då lider han ju inte av det heller. Tänk om en annan skulle kunna vara sådan, jag menar om jag har en taskig period i livet då jag är socialt inkompetent, ja inkompetent när det gäller det mesta, så märker ju jag ändå av det och tycker att det är jobbigt. Sådant tänker inte han på. Nog för att han är lite jobbig, den där mannen, men ändå så störtskön!

Cilla, jag förstår inte hur hon står ut! Tillsammans med en sådan knäpp person, vad kan en normal människa som hon se i honom? Dessutom två knäppa inneboende!! Jag skulle bli galen, fast det måste vara ett spännande liv hon lever.

Anton, en så otroligt gullig karaktär. Han är bara så liten, det finns ingenting mer att säga om honom! Galen i kändisar och kändisskap. Det var jag också när jag gick i mellanstadiet! ;)

Jan-Olof, hihihihihihi! Pervers och humoristisk, att han och Fredrik fungerar ihop är egentligen inte möjligt tror jag.

Kort sagt så är det en underbar serie, jag älskar den verkligen! Jag bara tycker att den är så himla knäpp, särskilt fredrik... xD  om han fanns på riktigt skulle han nog vara en asberger eller något. xD

segemyhr alla säsonger ;D

Skojade bara...

Jag är verkligen trött... arbetet låg som ett utkast här på bloggen. Nu ger jag upp.

God natt!

Jag som brukar ha koll, nu är tre sidor borta!!

Det är helt galet hur jag kunde glömma det!

Imorgon när jag kommer till skolan, någon gång cirkus kvart över åtta, blir det till att snabbt kila upp och ta reda på vilken dator jag hade senast igår! Varför detta? Jo... jag skrev ett arbete inom kursen Ledarskap inom lek och idrott på tre sidor, superbra blev det också! Nu när jag tänkte fortsätta på det, så är det puts väck... Duktigt, Linda! Jag är nästan säker på att jag i alla fall sparade det på datorn, så jag hoppas, hoppas, hoppas, att det finns kvar... Annars blir någon sur! Alltså, jag skojade i alla fall inte när jag sa att jag var trött. ;)

I alla fall! Tog tio i fyra bussen på eftermiddagen, träffade lille söte Sophie när jag kom hem. Vi satt och drack kaffe, åt godis och planerade något som jag verkligen hoppas blir möjligt att genomföra! Mer säger jag inte än.. ;)  Nu, har jag skickat in alla uppgifter i svenskan som ska vara inne imorgon, historian planerade jag att skicka in men jag tror minsann att mamma ska få läsa det först så att det ser okej ut.

Det är dags att slänga in mig i duschen nu, för att sedan sova. Trött som stryk!

God natt pluttisar! :D


- Alla djur, utom människan, vet mycket väl att livets mening är att njuta av det! // Samuel Baulder

Hösten är på gång!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är allt med hösten jobbigt. Jag har upplevt det i fem, sex år och tänkte dela med mig av mina bästa tips för att kapa toppen på det jobbiga och deppiga!

  • Prata med människor runtom dig om det. Bara en sådan sak gör att trycket lättar eftersom att du slipper frågor och funderingar. Folk vet då redan vad som är på gång och du själv känner inte samma krav på att alltid vara på topp.

  • Mysiga kläder gör hösten helt ok! Jag har inhandlat en massa stickade mysiga tröjor, en härlig jacka och ett par fina mössor, vantar och halsdukar. Längtar till att få använda dem, även om jag inte längtar efter att behöva använda dem!

  • Ordning och reda hemma kan vara till hjälp. För mig är det i alla fall oerhört stressande att tvätten ligger som ett berg och bara väntar på att tvättas, att rummet är belamrat av f.d dammråttor som numera är dammelefanter och så vidare. Ta hand om sådant så fort du känner att du har energi till det, för att senare slippa lägga energi på det.

  • Höstpromenader fina dagar är härligt. Att solen faktiskt fortfarande skiner och finns kvar är en oerhört härlig upptäckt eftersom att det i alla fall är ljuset och värmen jag saknar allra mest. Dessutom kan man även upptäcka att det faktiskt ser ganska fint ut, med alla färger. För att inte tala om att motion är bra medicin mot det mesta.

  • Myskvällar säger jag bara. Chips, godis, dricka, kaffe, te, en pizza, egengjord pizza, film, kortspel, det finns en uppsjö av alternativ när det gäller myskvällar. Samla några vänner (eller en dejt) och spela lite kort eller se en film, med en godisskål bredvid. Tända ljus höjer mysfaktorn lite till.

  • Till sist, Ginseng, kosttillskott, vitaminer. Själv lever jag på Ginseng under den här perioden för att öka prestationsförmågan både psykiskt och fysiskt. Finns i vanliga mataffärer eller i hälsokostbutiker. För mig fungerar det och får mig att klara hösten/vintern rätt så bra!
Jag hoppas nu att ingen av er går och mår dåligt under hösten utan att göra något åt det. Alla förtjänar att må bra, alla tider på året. Hjälper inte småtipsen dig, ta kontakt med en läkare eller liknande. Det finns alltid något att göra! Det går i alla fall att försöka.

Trötter :)

Lilla gulliga Amanda, that's it! Bara att finna sig i det! :)

Hösten är verkligen inte rolig! Vi kom fram till vid middagsbordet idag att allt blir tyngre denna mörka, dystra årstid, men priset tar ändå processen att ta sig upp ur sängen på morgonen! Det skulle jag vilja beskriva som vidrigt! Sen att jag tappar energi över huvudtaget är väl ingenting ovanligt det heller kan jag tänka mig. Tacka vet jag energitillskott, vitaminer och hej och hå!

Skoldagen är egentligen inte särskilt intressant, vad ska jag skriva om den? Matte, svenska, historia, matte igen. Typ. :)

Minisarna, var supermysigt som vanligt trots denna trötthet. De är ju för goa, barnisarna!

Nu på kvällen fick jag mer eller mindre en minichock. Haha, älskade Sophie du är för gullig! :)<3

En måndag, (bara fyra dagar kvar)

För att beskriva dagen med fyra ord; övertrött, matematik, skolilola, promenad.

Och för att ni ska förstå lite bättre följer nu en förklaring. ;)
Igår kväll tycktes det hopplöst att somna, trots att jag faktiskt var rätt så trött. I alla fall, jag bör väl ha somnat runt ett, halv två. Klockan sju ringde klockan och trots att jag var tvuuuuungen att gå upp då för att hinna med bussen fem i åtta så låg jag kvar en pizza. (Tio minuter, en kvart)
Hade precis kommit upp och dragit på mig kläder när Amanda ringer och frågar om hon får komma hem till mig, vad skulle jag säga? Klart hon fick! :)  Hon hade fått skjuts från skogen till civilisationen och kände väl inte för att ta halv åtta bussen till skolan. ;)

Vi åkte vid åtta och allt rullade på. Grejsade lite med matten tillsammans med Anton första passet fram till halv elva, gick ner och fick lite kaffe och en hård macka. Fortsatte med svenskan som jag för övrigt är klar med så det var en rätt go lektion. Historian tog vid efter lunch med bilden av 1900talet och det var väldigt intressant, trots att jag inte är något fan av historia. (Fast våran lärare är superbra så det går ändå).

Efter den lektionen var egentligen min dag slut, men jag stannade ytterligare ett pass, fram till fyra, tvingade Anton att göra klart matten. Men det var kanske dumt? Höll nämligen på att bryta ihop av okänd anledning, av skratt och hej och hå. En teori var att jag hade druckit för mycket kaffe, men det tror jag inte på!

Klockan fyra skulle vi i alla fall hem och duktig som jag är, mehehe, så tog jag mig en promenad. Tog väl femtiofem minuter men då stannade jag på vägen och pratade med Helena om minisarna imorgon. Så vi kan väl räkna med att det tog 40 minuter från skolan och hem. =)

Resten av dagen har jag knappt gjort något vettigt alls. Tog rätt på en tvätt förut, ska väl ta en till snart. Slänga in mig i duschen, ge den lille kaninen mat och vatten för att sedan höppe i säng. *Gilla!*

God natt och sov så gott!

Today's a gift and not a given right. / Nickelback

Söndag, en helt okej sådan!

Träning med småtjejerna, lite besök, övningskörning och en promenad med Cissi och Micke, jag tror inte att en söndag kan bli så mycket bättre! :)

Dagen började med att jag vaknade sent, (så nu blir det jobbigt att ta sig upp imorgon...) klev upp och käkade lite frukost. Gick in och satte mig i vardagsrummet och såg på något kockprogram innan det helt hux fluf dök upp lite gäster här hemma. Fort upp och dra på sig kläder för att vara något anständig i alla fall.
Efter en kaffekopp, en stunds pratande och sådär åkte de igen och woops så var klockan två. Jag följde med pappa ut för det var dags att byta däck på bilen idag. Ett hann vi med, innan det var mat inne. :)

Efter maten stack jag iväg fort som attan, det var ju dags att träna med Amanda och Frida! Dock gick det inte bra alls, jag var trött och slö och dessutom superhungrig IGEN när jag kom hem. Man ska inte träna direkt efter att man har ätit! I alla fall så kom jag hem igen och då åkte vi ut och körde lite, jag och pappa. Det gick väl... ganska bra. Beror lite på vad man jämför med! (;

Vi kom hem vid halv sju, då smsade jag till lilla Cissi och frågade när vi skulle ses. Det slutade med att jag följde med henne och Micke ut för att rasta lille Chicko. Sen fick jag även följa med Cissi hem på en kopp kaffe. (a)
Mysipys!

Nu då, nu sitter jag här. Kvar att göra för dagen är att ta rätt på lite tvätt, slänga mig igenom duschen, ge lille kaninen mat och vatten, förbereda inför imorgon och till sist gå och sova. Klockan är tjugo över tio, hinner jag bli klar till innan elva? Skulle inte tro det, men vi ger det ett försök! ;D

God natt, sov gott och dröm om små tomtar och troll!


Hoppet är inte ute än!

För mänskligheten i alla fall, haha. Jag och Sophie har under kvällens gång haft väldigt trevligt, vi har pratat som vanligt men även suttit och kollat in snygga och/eller vettiga människor på Facebook! Hihi, väldigt roande. Det vi kom fram till är väl att hoppet för mänskligheten inte är ute, det finns fortfarande snyggingar att satsa på trots att man är singel i detta tjugohundratio. Gillas skarpt! 
Tack sötnöt, för en väldigt rolig kväll. Mycket roligt sades, många goda chips åts och jag hoppas att det inte dröjer tills nästa gång vi ses! 

Om en liten stund, typ runt halv, så ska jag ut och övningsköra en sista gång idag. Vi ska nämligen hämta min kära lillebror och det är väl lika bra att passa på vid varje tillfälle. Jag vill ha det lilla rosa plastkortet så fort som möjligt!

Som pricken över i har jag upptäckt ett litet hål i min nya tröja, uppskattas inte!

 

Imorgon är det söndag. Vad hittar du på en söndag? :) Personligen blir det träning med Amanda och Frida, tvätt att ta rätt på och lite annat myspys. 


Catch up, let's go!




Lördagen den tjugotredje oktober, ca. klockan halv fyra

Nu förstår jag varför jag övningskör och inte har körkortet i handen än! Jag och pappa var precis ute och körde i ungefär en timme, visst gick det bra! Det var bara så att vi körde uppe på djurgården vilket innebär en himla massa backar och små pluttrondeller och hej och hå. Trots att det inte är mer än 5-6 grader ute, jag satt med en t-shirt och en tunn jacka, så var jag nästintill svettig när vi väl kom hem! Som sagt, så gick allting väldigt bra och det var superkul.  Men det var övningskörning på hög nivå!

Min moster och kusefin dyker troligen upp om en liten stund för att ta en kopp kaffe och så med oss nu på eftermiddagen, ska bli väldigt mysigt. Det verkar även som om mormor och morfar dyker upp om en lite längre stund, värsta släktträffen såhär på lördag eftermiddag! ;o Hihi!

Ikväll i alla fall, ska jag träffa fina Sophie. Ska bli väldigt roligt då det var längesedan nu! Finns säkert en massa nytt att babbla om, i annat fall finns det en massa gammalt då samtalsämnena aldrig tycks ta slut.
Ser verkligen fram emot det i alla fall. :)

Nu är det väl bäst att jag hjälper till att göra lite fint i vårat lilla hus innan alla kommer, så jag skriver la sen!

Tjao!

- Nuff Said, let's boogie!

Nu kör vi på nytt och fräscht!

Jag har suttit och tagit bort alla tidigare inlägg, då jag känner att en nystart nog säkert är precis vad jag behöver för att orka börja blogga igen. Jag tycker trots allt att det är hur kul som helst, jag antar att jag bara har haft min tidigare design och alla inlägg och kategorier (som jag för övrigt knappt använde) lite för länge.

Skillnaden nu antar jag inte blir så drastisk, förutom att jag så snart som möjligt ska försöka få till en ny design och lite sådär. Troligen kommer jag att skriva om en massa skit i alla fall, men någon gång känns det som om man behöver börja om. Min gång var nu.

Du lever bara en gång och den gången är nu! / noice



RSS 2.0