Nyårslöften!

Jag har funderat lite på det där, jag och Sophie har pratat om det, jag är fortfarande inte säker...

Det är väl klart att jag skulle kunna ta något klassiskt, äta bättre, träna mer, lalala, men 2011 känns som ett år då jag ska ha ett riktigt festligt nyårslöfte! Det vore så roligt. Ska väl försöka få klart listan som jag och Sophie har satt ihop; 19 saker innan 19. Eller ja, de flesta punkterna i alla fall. ;)  Sen ska jag väl fortsätta med träning och äta okej iaf... Och få ihop en bra budget. Men sen då? =)  

Vad har folk för olika nyårslöften?! :D   Någon har något tips på ett riktigt festligt ett, som känns roligt att försöka uppfylla? :)

Plugga utomlands? =)

Sitter och kikar på olika alternativ när det gäller efter gymnasiet (ja jag vet, jag har ett och ett halvt år kvar men det lär gå rätt fort...) och fann en utbildning i närheten av Manhattan som kändes lockande minst sagt. Det fanns fler så klart och när jag går in och läser om det så låter det perfekt! Jag skulle nämligen inte må så dåligt av att komma utomlands ett tag då, och plugga ska jag ju ändå göra. Problemet är mina englishskills... inte så utvecklade som de skulle kunna vara!
Ska definitivt kika vidare på det, får försöka läsa tidningar från USA, böcker på engelska och så vidare för att i alla fall på något plan ha en chans att kunna förstå. Filmer finns också ju. 
Jag är i och för sig fruktansvärt feg men någon gång måste jag väl våga också, eller? Jag kan inte hänga fast i Sverige för alltid bara för att jag inte vågar, jag går inte med på det. Och skulle det visa sig vara allt för hemskt är det väl bara att avbryta, inte värre än så.

Jag tror att jag är spyfärdigt trött på Sverige helt enkelt! Kan vara så att det är på grund av vintern, men anyway... Att drömma är väl inte helt fel oavsett på vilka grunder? =)  

Har du pluggat utomlands får du mer än gärna berätta lite om det för mig! Alltid spännande. =)

Lilla Mia :D

Hihi, inspirerade lilla Mia till att börja blogga idag! :D    kul kul, det gav mig lite sug efter att förändra min egen blogg igen. Får la se när det händer, har pratat om det flera gånger nuju. ;)  

Ska snart pysa till Sophie, bara den musen kunde äta upp snart! :D

 


:O

Idag var inte en superbra dag. Vaknade och mådde hur illa som helst, slutade med att jag inte kunde följa med till Örebro. :((      Anyway, moster och kusefinen kom hit en sväng så jag passade på att babbla lite med dem. Det var kul iaf. =)   sen har mitt humör varit like... BAJS hela dagen. Usch vad könstigt. Ahja. 
Så nu har jag spytt lite galla, nu släpper vi det dåliga med dagen.. :)

Det bra är i alla fall att imorgon blir det bättre! :D   

Tänker inte spendera hela lovet med att vara sjuk, det bara är så! xD


Snart äre nyår! Nyårslöften etc, etc? :O


!! :D

Stack ut och gick med Linda en sväng, mycket roligt! Vi är lite udda, hon och jag. Vi förstår nog sånt knäppt som ingen annan riktigt begriper och kanske till och med tycker är rätt så sinnessjukt. Men kul har vi, med röda pingviner och blåa isbjörnar. Med våra förtrolighetssamtal. "Det är vinter va." "Jag ska bara ringa ett samtal." Kan nog komma på mycket mer än så! ;)    Tack för det i alla fall, mycket skoj, måste göras igen! :D
Anyway! Eller... i alla fall! (om ni är mer svenska än engelska) . Jag ska till Örebro imorgon, vi åker klockan tio, VARFÖR sitter jag fortfarande vaken?! No clue. Kanske för att jag verkligen inte känner för att sova? Var så lugn, imorgon bitti känner jag mer för det... Ser för övrigt hemsk ut i ansiktet, förmodligen på grund av kylan. :)    (Neeej, jag är inget duktig på att skydda mig och min hy från den!)


Örebro som sagt, imorgon, med mina bästa. Eller ja, Sophie ska inte med för hon är sjuk. Ska tänka på dig hela dan! <3  
Sen finns det ett annat litet hörn att ta tag i också... Det blir en annan dag. :) 

Nu ? Ska jag sluta skriva bara för att det är kul, utan faktiskt ta och lägga mig... inte för att sova så klart, utan för att läsa! :D    

Min bror fyller för övrigt femton snart, helt sick! Han som var så liten nyss... älskar honom oavsett :)<3


SLUT!


Tjabba, tjena, hallå ! :D

Idag har dagen varit lite mer produktiv än igår! Först vare bilskolan med Anton, kirrade två av fyra faser. Rätt gött. ;o  Sen blev det till att städa kaninbur, ta hand om lite tvätt, etc, etc. Nu sitter jag här och funderar allvarligt på att gå ut och gå eller något. xD    Behöver hitta på något mer, rastlösheten sen igår sitter fortfarande i. Tur att jag ska på mellandagsrea imorgon med mina bästa! :D   Eller ja, Sophieproppen följer kanske inte med, men resten av dem. :)  
Well, well, kommer kanske på något att göra. Förhoppningsvis. Har ju alltid ett berg med böcker att försöka ta mig igenom! :D (y)

Frisk och kry igen ! :)

Ja, lyckades ju dra på mig något skit så dagen igår var inget rolig... tur att Marie var här en sväng innan det blev allt för illa, för det var mysigt! :)

Skulle ju ha följt med Sophie iväg på någon fest men så blidde det inte... xD  Låg i soffan och kikade på film istället, vilket också var helt okej. 
Idag kanske jag skulle försöka ta och hjälpa till och göra lite nytta här hemma, kanske ut och köra lite bil också. :)  Det märks, höhö. Något som jag borde ta tag i är matten, har trots allt tre delmoment som inte blev godkända på senaste provet, vore rätt gött att kunna komma tillbaka till skolan och bocka av dem på en gång. :)  Well, well! 
Nu ska jag sluta ordbajsa, för det är precis vad jag gör, och se vad jag ska ta mig till. Puss och kram :D


Jajjamänsan, så var det julaftonskväll. :)

Dagen har, som alltid, varit perfekt! :D  Älskar julafton, det är nog min absoluta favoritdag på året trots allt. Släkten, all julstämning överallt och såklart en massa glada småbarn. Osse paketen... (a)       fick agera tomte idag, börjar bli skillad! ;)
Ska väl försöka lägga mig i relativt vettig tid idag, det är trots allt en dag imorgon med som kommer att innehålla diverse aktiviteter :D     hihi, så är det.

Hoppas att du har haft en lika bra dag som jag, för då är du riktigt glad nu! :D

Julepuss och julekram, sov gott och dröm sött ;D

God jul!! :D

Så var det julafton. Dock måste jag sova en sväng innan det är dags att ta tag i det riktigt ordentliga julaftonfireriet, klockan är trots allt bara ett.. ;)

Men jag fick starta julaftonen med att bli lite lurad, av mina älskade päron. xD         Ringde ju häromdagen och bokade in mig till riskettan, duktig som jag är. Trodde jag.... Jag var redan inbokad, men hon som sitter i kontoret och fixar med sådant hade fått klara instruktioner från min pappa att bara hålla med och låtsas att hon bokade in mig DÅ. Och jag som trodde att jag hade tur när hon "precis hade en plats kvar..."

Haha kul var det, jag älskar er kära föräldrar men ni är allt bra knäppa! ;)

Nu... ska jag bara skriva klart med Louise på fb, sen ska jag lägga mig och natta kudden. Puss på er, och god jul alla tomtar! :D<3

Dan före dopparedan! :D

Hihi, dopp i grytan är väl inte riktigt min grej men det låter kul ändå. ;)

Har firat minijul med Amanda och Frida, var kanonmysigt. Köttbullemacka med rödbetssallad och julmust, mums! :) 
Nu ska jag alldeles strax sätta mig och slå in lite paketisar, det är julstämning på hög nivå! :)  
Ska även käka lite julbord med min fina familj, och ta det allmänt lugn inför morgondagen. Det här med julstress är inte min grej så jag struntar i stressen. ;) 

Vet inte vad mer som finns att skriva om detta, men små vänner jag hoppas ni får en superbra dag imorgon. Kanhända att jag uppdaterar någon mer gång ikväll, puss på er! :D

Så var det äntligen lov.

Dock en kall start på det! Känns som om jag fryser var jag än befinner mig, var väldigt skönt att träna förut och känna sig riktigt genomvarm i ungefär en timmes tid! Ska väl alldeles snart lägga mig under täcket och sova, där är det i alla fall varmt och gött. 
Men just nu har jag suttit och läst en stund, en mycket givande bok av Niel Strauss. =)     Snacka om att den är proppfylld av beteendevetenskap, psykologi, kommunikation och så vidare, alla sådana bitar som jag faktiskt är intresserad av. :) Det värsta är att jag börjar misstänka att det som står däri är sant! 

Men men, imorgon är det torsdag. Jag hoppas på lite varmare väder då! Eller ja... det var nog för mycket begärt, men lite mindre kallt i alla fall? Ska nämligen ner på stan har jag tänkt mig, för att kika lite, innan det är dags att runt tvåsnåret bege mig hem till lilla Amanda för lite julmys! :D 

Sen på kvällen blir det julstök och mys med familjen här hemma, inte dumt alls. Jag gillar julen, särskilt eftersom att jag slipper stressen kring den då min familj är rätt cool när det gäller sådant. 

Men nu. Sova som sagt. Snart i alla fall.
God natt! :D


Proppfull av fördomar.

"Vad är det för fördomar du har egentligen?"
"Jag har inga fördomar..."
"Joho, det har du ju!"
"Jo det är sant, jag är proppfull av dem..."
"Det är vi alla, den som påstår något annat ljuger."

Jag kommer fortfarande ihåg det, helt sjukt. ;)
Anyway, fördomar är något vi tycker är ganska negativt laddat, eller? I alla fall känner jag det, för inte blir jag direkt positiv när någon nämner ordet. Dock kanske fördomar kan vara något positivt, för ibland är de inte helt obefogade. Jag har i alla fall haft rätt ett antal gånger när endast fördomar har fått mig att tro/misstänka något...
Dessutom kan en fördom få oss att tänka positivt om något, vilket är det allra bästa!

Att det är dumt att dra alla över en kam vet vi, men det behöver väl inte alltid vara samma sak som fördomar eller? Ingen rök utan eld, brukar det ju heta.
Kanske är det när en fördom och magkänslan samarbetar och talar om samma sak, som man ska börja fundera på om det kan vara så...? Magkänslan, ja. Den ska vi lita på för ofta har den rätt.

Fördomar, om det är positivt eller negativt eller rentav både och har jag inte kommit fram till. Det jag kan ana är att alla är fulla av dem, oavsett om man vill eller inte, är medveten om det eller ej.
Och magkänslan... den är något bra, för den leder oss ofta rätt.

Min lediga dag! :)

Skräll att du fortfarande ligger och sover! Kläckte min söta lillebror ur sig när han kom hem efter att ha slutat. Shiiit, klockan måste vara hur mycket som helst var min första tanke, men den var bara strax efter elva. Han slutade ju tidigt den lille muppen, så jag låg kvar i en timme till. :) 

Kallt som fan idag (ah jag brukar inte svära, men vid -20 tycker jag att jag får det...) så det blir till att stanna inne så mycket som möjligt. Ska dock iväg och köra senare men det blir nog bra. ;)        Innan dess tänker jag dricka upp mitt kaffe och sedan dra igång med städ. Tvätten däremot får tydligen vänta, eftersom att det inte går att köra stora maskiner som tvätt och tumlare då. Kanske blir för mycket att göra för lille huset så att jordfelsbrytaren går eller något? Hur som helst ska jag inte köra de maskinerna idag. xD Får väl sortera lite istället så det bara är att slänga in allt när det nu bestämmer sig för att inte vara så griskallt...

Men idag är det egentligen en sådan där dag då jag hellre skulle sitta med en kopp kaffe hela dagen och prata skit med några vänner. Ahja, det får bli på jullovet istället. :)  

Snart, snart ska jag ta tag i allt... bara en liiiiiten stund till. xD


Det finns folk till allt.

Uttrycket kan låta något klyschigt, men det blir bara mer och mer sant desto mer tiden går. Jag får hela tiden bekräftat att det stämmer. Till sist kommer man till en punkt då det känns som om det inte finns några känslor kvar för sådana människor, varken negativa eller positiva. Förrän nästa dag då jag skulle vilja slå in pannbenet på dem. 
Frågan är bara hur man ska lära sig tas med det? Smile, det blir i alla fall roligare då. :) 
Vad bör man välja att lägga energi på? Vad kan man välja att lägga energi på? Lalalala, det finns så många frågor. 
Det enda jag verkligen är säker på, är just det. Det finns folk till allt, och det finns ingenting vi kan göra åt saken. Learn to live with it. :)

 

Och vad ville jag då med detta? Ingen aning faktiskt. Skriva lite kanske, filosofera lite? ;)  Haha, well... det spelar ingen större roll. 

Sov gott :D


Måndag =)

Yesyesyes! Måndag idag, dagen gick som den skulle. Morgondagen blir ännu bättre, då jag är leeedig då! :D
Bara onsdag kvar i skolan nu sen äre lov resten av året... :)

Ska passa på att städa och tvätta imorgon då, för att få det ur världen. Sen övningskörning på eftermiddagen, oh läskigt! 

Well.. nurå? Vet inte riktigt. Vaknade ganska nyss efter att ha sovit en stund i soffan så jag lär väl vara vaken ett tag! :)


RSS 2.0